Ervaring

Paardrijden is een techniek die je kunt leren en gevoel dat je kunt ontwikkelen.

IMG_8240

Als gediplomeerd paardrij-instructrice en docent heb ik voldoende achtergrond opgebouwd om mensen en paarden te begeleiden in zowel de verzorging, omgang, als het trainen. Telkens weer ervaar ik het als bijzonder om in een vertrouwensrelatie tussen ruiter en paard aanwijzingen te mogen geven om zo de kwaliteit van het rijden en het plezier te verhogen. En het maakt niet uit of het nu gaat om een beginnend ruiter/ amazone of iemand die wedstrijden rijdt. IMG_4239

De juiste samenwerking maakt dat we werken aan de doelen die voor die combinatie gelden.

Zelf ben ik actief in de wedstrijdsport dressuur. Diverse paarden en pony’s heb ik mogen opleiden naast mijn werk en moederschap. Daarnaast heb ik ook diverse paarden uitgebracht in de dressuursport. Met mijn Westvaalse sportpaard heb ik Subtop gereden. Inmiddels ben ik weer met een jong paard in de basissport begonnen. En heb ik me mogen verhogen met vele eerste prijzen en fantastische punten.

natas

Mijn man (John) beoefent de paardensport mennen.

Met onze friese merrie Tetske mocht hij al vele kampioenslinten in ontvangst nemen. Ze waren succesvol in het Z dressuur en vaardigheid. Inmiddels doet Tetske het rustiger aan en start John succesvol met zijn pony Hero in klasse 3 samengesteld. Op de hippiade zijn ze reserve kampioen vaardigheid klasse L geworden en het jaar erna reservekampioen klasse M dressuur. Daarna haalde ze een geweldige derde prijs op tijdens de Hippiade  klasse Z dressuur. Op dit moment start Hero ook in de klasse ZZ dressuur en Z vaardigheid. Verder hebben we de broer van Hero inmiddels in ons bezit en lopen ze samen in het dubbelspan.

Keuze2-1

Bij het mennen beschik je niet over de mogelijkheid om been- of zithulpen te geven. Veel meer komt het aan op de leidselvoering en de stemhulpen. Ook met de menzweep kunnen verschillende signalen worden doorgegeven aan het paard. Het is dan naast dressuurles ook mogelijk om menles aan te vragen. Heeft u daar zelf geen geschikt paard voor dan is het mogelijk met een van onze paarden menles te nemen.

IMG_8465

Interesse in les? Neemt u dan vrijblijvend contact op en spreek eventueel een proefles af.

De klik tussen instructie en leerling is van groot belang omdat leren alleen lukt in een fysieke en emotionele veilige ruimte.