Lessen

Paardrijden is een techniek die je kunt leren en gevoel dat je kunt ontwikkelen.

telefoon foto's december 2013 070

Als gediplomeerd paardrij-instructrice en docent heb ik voldoende achtergrond opgebouwd om mensen en paarden te begeleiden in zowel de verzorging, omgang als het trainen. Telkens weer ervaar ik het als bijzonder om in een vertrouwensrelatie tussen ruiter en paard aanwijzingen te mogen geven om zo de kwaliteit van het rijden en het plezier te verhogen. En het maakt niet uit of het nu gaat om een beginnend ruiter/ amazone of iemand die wedstrijden rijdt. De juiste samenwerking maakt dat we werken aan de doelen die voor die combinatie gelden.

telefoon foto's december 2013 614

Bij het mennen beschik je niet over de mogelijkheid om been- of zithulpen te geven. Veel meer komt het aan op de leidselvoering en de stemhulpen. Ook met de menzweep kunnen verschillende signalen worden doorgegeven aan het paard. Het is dan naast dressuurles ook mogelijk om menles aan te vragen. Heeft u daar zelf geen geschikt paard voor dan is het mogelijk met een van onze paarden menles te nemen.

De klik tussen instructie en leerling is van groot belang omdat leren alleen lukt in een fysieke en emotionele veilige ruimte.

Het is mogelijk bij ons zowel theorie- als praktijklessen te volgen.

Bij theorielessen kunt u denken aan lessen over de algehele verzorging van het paard, maar ook aan de gezondheidszorg, EHBO, het interieur en exterieur. Voor het mennen kan dit zijn algehele kennis over de koetsen of wedstrijdkennis.

Naast rij- en of menles zijn er ook praktijklessen mogelijk zoals longeren, grondwerk of buitenrijden.

DSC09112

Staat dat wat u zoekt hier niet bij. Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op wellicht kunnen wij u verder helpen of doorverwijzen.